Promens Care Bolster Gevestigd in Smilde


Het verhaal van de organisatie

De Bolster in Smilde is geïntegreerd in een woonwijk. De locatie onderscheidt zich door één van de weinige voorzieningen te binnen Promens Care te zijn, waar nog echt groepswonen wordt geboden. De voorziening bestaat uit 3 van elkaar gescheiden huizen met ieder een eigen sfeer. Binnen deze huizen wonen verschillende groepen cliënten. Er is een groep cliënten die vrij zelfstandig is. Er is een groep cliënten die gebaat is bij een prikkelarme omgeving, waarbij structuur en duidelijkheid wordt geboden. En daarnaast is er een groep cliënten die meer gericht is op het groepswonen. Er wonen 16 cliënten bij de Bolster.

Activiteiten 

Doordat de Bolster groepswonen biedt, wordt ook veel gezamenlijk ondernomen. 
Er is een duidelijke dagelijkse structuur, waarin gezamenlijk wordt gekookt en gegeten, koffie gedronken en televisie gekeken.
  
Er is een wandelclubje en een bijbelclubje, waar cliënten aan mee kunnen doen. Begeleiding doet daarnaast geregeld knutselactiviteiten, wanneer mogelijk en gewenst. 
Er wordt jaarlijks een gezamenlijk uitje georganiseerd. Ook voor feestdagen is voldoende aandacht. De verdere vrijetijdsbesteding van cliënten hangt af van vraag, wens en mogelijkheden van de cliënten zelf. 
 
Cliënten gaan overdag naar dagbesteding

De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie