Stichting Sprank Locatie Reysigerweg Gevestigd in Zwolle


Het verhaal van de organisatie

In twee groepen van acht wonen de bewoners van de Reysigerweg in hun eigen appartement. In de begeleidingsgroep worden bewoners geholpen om zo zelfstandig mogelijk te leven. Mensen die meer zorg nodig hebben, wonen in de zorggroep.

Kleinschalig

Binnen de huiselijkheid van een kleinschalige woning komen mensen het beste tot hun recht. Afwassen en stofzuigen, een spelletje doen of tv kijken, lachen, huilen en bidden. Wees maar jezelf, want het is je thuis. Daarom zijn de woonlocaties van Sprank kleinschalig, en heeft elke bewoner een persoonlijke begeleider.

Soorten zorg en begeleiding

De zorg van Sprank is gebaseerd op het principe van 'Supported Living'. 
Om in aanmerking te komen voor een plek in een woning van Sprank heb je een indicatie nodig voor begeleid wonen. Sprank biedt verschillende soorten zorg:

Christelijke zorg

De begeleiders van Sprank werken vanuit een levend geloof in Jezus Christus. De woonlocaties van Sprank ademen dan ook een christelijke sfeer. Dat uit zich onder meer in kerkbezoek, de mogelijkheid om naar Bijbelgroepen of catechisatie te gaan, bidden en zingen van christelijke liederen. Per locatie worden deze activiteiten verschillend georganiseerd.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie