Promens Care De Valkenhof Gevestigd in Assen


Het verhaal van de organisatie

De Valkenhof is een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke of psychische beperking. We bieden hier belevingsgerichte dagbesteding. De cliënten variëren in leeftijd van ongeveer 17 tot 84 jaar. De Valkenhof is er op ingericht om aan 75 mensen dagbesteding te bieden. Het activiteitenaanbod is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de individuele cliënt. Er wordt sterk ontwikkelingsgericht gewerkt. De dagbesteding wordt gegeven in acht groepen met ieder een eigen accent.
Beweging en een gezonde leefstijl staat hoog in het vaandel. Het bewegingsteam verzorgt voor de deelnemers een uitgebreid bewegingsaanbod.

 

Activiteiten

De Valkenhof heeft een groot, divers activiteitenaanbod met o.a. de volgende activiteiten. Snoezelen, wandelen, boodschappen doen, creatieve activiteiten zoals schalen maken, papier scheppen, breien, borduren, schilderen, ontwikkelingsspellen, werken met de actiecom, aanleren van gebarentaal, zingen, muziek maken of bewegen op muziek, belevingstheater.
Keukenactiviteiten zoals het voorbereiden van de lunch, afwassen, schoonmaken, kleine hapjes maken. Sporten, waarbij er veel verschillende mogelijkheden zijn, waaronder: de x-box, nordic walking, fitness, judo, rots en water, kracht en vriendschap, Sherborn, aerobic, zwemmen, en bijzondere bewegingsvormen voor lichamelijk beperkte mensen.

De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie