De Zijlen Begeleid wonen Grevingaheerd Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Aan de Grevingaheerd wonen cliënten van achttien jaar en ouder, ieder in zijn eigen studio.

De straat ligt in de Groninger wijk Beijum. Een studio bestaat uit een woon/slaapkamer – voorzien van een keukenblok en balkon of tuintje. De studio’s hebben allemaal hun eigen badkamer. Dit is echt de privéruimte van de cliënt. Daarnaast is er een ruimte met terras waar cliënten gezellig samen koffie drinken, tv kijken of een spelletje spelen. Regelmatig wordt hier een gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Werk en vrije tijd

De meeste bewoners gaan overdag per fiets of met de taxibus naar werk of dagbesteding. De winkels zijn op zo’n vijf minuten lopen vanaf de Grevingaheerd en ook de bushalte is vlakbij. Parkeren voor bezoekers is hier geen probleem. De cliënten bepalen zelf hoe zij hun vrije tijd invullen. Willen ze met een vrijwilliger op stap? Ook dat is mogelijk. Denk aan een vrijwilliger om mee te winkelen, te wandelen of te fietsen. Veel cliënten maken eveneens graag gebruik van de activiteiten die worden georganiseerd bij Stichting de Brug in de Sinnige stee.

Nachtzorg

‘s Nachts is de slaapdienst aanwezig. Wanneer een cliënt dit nodig heeft, is het mogelijk om een zogeheten uitluistersysteem te installeren.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie