NOVO Kwekerij De Klimroos Gevestigd in Sappemeer


Het verhaal van de organisatie

Cliënten

Er werken zo'n 40 cliënten bij de Klimroos. Ze houden van afwisselend en fysiek inspannend werk en functioneren het beste als ze voldoende ruimte om zich heen hebben. Bovendien zijn ze graag buiten. Hun leeftijd varieert van 18 tot 60 jaar. Per dag kunnen de cliënten kiezen op welke groep ze willen werken. Ze hebben de keuze tussen de kwekerij en tuinafdeling (waaronder ook het winkeltje valt), de houtgroep of houtbewerking.

Activiteiten

De activiteiten variëren per seizoen, afgestemd op het ritme van de natuur. Er is sprake van een jaarlijkse cyclus. In het vroege voorjaar wordt er gezaaid en gestekt in de kassen. 's Zomers worden de kassen en tuinen gevuld met planten en bloemen ten behoeve van de Pluktuin. In het najaar worden zaden gewonnen en is het tijd om op te ruimen, zodat de tuinen winterklaar worden opgeleverd. En in december staat de Klimroos in de sfeer van de kerst. Er worden kerstbomen gerooid voor de verkoop en er worden kerststukjes en andere kerstdecoraties gemaakt. De extra open zaterdagen worden druk bezocht door klanten uit de wijde omtrek.

Naast kas- en tuinwerk op het eigen terrein ontvangt de Klimroos ook klanten in de winkel. Bij verschillende locaties van NOVO in de buurt onderhouden we de tuin. Maar ook wordt een gedeelte van de Heemtuin in Muntendam onderhouden. Hier worden de zogenaamde ‘vergeten groenten’  en ‘klein fruit’ gekweekt die daar worden verkocht en gebruikt in de catering van de Heemtuin.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie