De Zijlen Fraamburg in Middelstum Gevestigd in Middelstum


Het verhaal van de organisatie

Ieder heeft een zit/slaapkamer, voorzien van een aanrechtblokje. Per twee of drie mensen worden de sanitaire voorzieningen gedeeld. De bewoners maken graag gebruik van de gezamenlijke huiskamers.

De ene cliënt woont met begeleiding vrij zelfstandig, terwijl de ander 24-uurs zorg nodig heeft. De Fraamborg ligt in een rustige buurt, redelijk beschut in het groen met een speelplek naast de deur, inclusief parkeergelegenheid. Er is een centrale maaltijdvoorziening. Bewoners eten gezamenlijk in de huiskamer of in de eigen woonruimte. Cliënten die begeleid zelfstandig wonen, hebben een appartement in de directe omgeving van de Fraamborg en krijgen ambulante begeleiding. Het aantal uren per week is afgestemd op de vraag van de cliënt.

Werk en vrije tijd

Overdag gaan alle bewoners naar werk of dagbesteding. Een aantal werkt in de catering bij het groenproject in Ewsum. Anderen gaan per taxibus naar centra voor dagbesteding in Groningen of Uithuizen. In hun vrije tijd maken cliënten regelmatig gebruik van door de Stichting De Brug georganiseerde activiteiten, zoals zwemmen of de knutselclub. Anderen zijn lid van de computerclub op locatie of van de tafeltennis- of fitnessclub in het dorp. Weer anderen wandelen of fietsen graag met de begeleiders. Een boodschap doen kan in de plaatselijke supermarkt. Overdag is reizen per bus redelijk goed te doen en er is een rechtstreekse verbinding met de stad Groningen.

Nachtzorg

’s Nachts is de slaapdienst aanwezig.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie