De Zijlen Lindehoeve Gevestigd in Leek


Het verhaal van de organisatie

De nieuwbouw van De Lindehoeve is in het voorjaar 2012 opgeleverd. Het nieuwe hoofdgebouw bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond zijn twee keer zes studio’s met twee grote gezamenlijke huiskamers.  De studio’s bestaan uit een zit-slaapkamer met een badkamer en kitchenette. Op de eerste verdieping zijn zeven appartementen. Deze bestaan uit een woonkamer met keuken en een slaapkamer met ruime badkamer. Het gebouw is geschikt voor rolstoelen en heeft een lift. De bewoners krijgen 24-uurs zorg.

Naast het hoofdgebouw staat een bijgebouw. Hier kunnen 5 mensen wonen. Drie appartementen zijn gelegen op de begane grond en twee appartementen op de eerste verdieping. Er is geen lift in het gebouw.

In naastgelegen appartementen wonen twaalf mensen. Het aantal begeleidingsuren is afgestemd op hun vraag. Wie niet zelf wil koken, kan gebruik maken van de maaltijdvoorziening. Bewoners eten gezamenlijk of in hun eigen appartement.

Werk en vrije tijd

In het hoofdgebouw is een multifunctionele ruimte voor seniorendagbesteding. Vijf dagen in de week worden activiteiten georganiseerd voor ouderen. Ook kan deze ruimte natuurlijk gebruikt worden als ontmoetingsruimte bijvoorbeeld ‘s avonds.

Overdag gaan bewoners naar hun werk of dagbesteding. Eenmaal per week komt de SRV-wagen langs waar cliënten die niet zelfstandig naar een winkel kunnen, hun inkopen kunnen doen. De kapper en pedicure komen op afspraak langs.

Menigeen maakt in zijn vrije tijd graag gebruik van de activiteiten die op Sintmaheerdt worden georganiseerd. Ook gaan sommige bewoners wekelijks naar het eetcafé.
Daarnaast heeft menig cliënt een ‘eigen’ vrijwilliger, waarmee activiteiten worden ondernomen. Het centrum van Tolbert, met allerlei winkels, is op loopafstand bereikbaar. Het centrum van Leek ligt drie kilometer verderop.

Nachtzorg

‘s Nachts is de slaapdienst aanwezig.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie