NOVO Veendam Gevestigd in Veendam


Het verhaal van de organisatie

Cliënten

In Woongemeenschap Veendam wonen 27 cliënten. Op loop- en fietsafstand wonen 13 cliënten die ondersteuning krijgen vanuit Woongemeenschap Veendam. De leeftijd van de cliënten loopt uiteen van 21 tot 72 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 40 en 50 jaar.

Faciliteiten

De cliënten hebben een een eigen appartement van +/- 55 m2 met een woonkamer met open keuken, aparte slaapkamer, een badkamer met douche en toilet en een berging. In alle appartementen is een telefoon aanwezig waarmee de cliënt de begeleiding kan bereiken, maar waarmee ook naar “buiten” kan worden gebeld. Alle cliënten kunnen 24 uur per dag een beroep doen op begeleiding en ondersteuning afgestemd op hun vraag, mogelijkheden en behoeftes. Dit kan op afroep en op basis van gemaakte afspraken. 's Nachts is er een slaapdienst aanwezig.

In het gezellige en kleurrijke dienstencentrum worden de warme maaltijden geserveerd. Ook komen cliënten er bij elkaar om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. In het weekend vinden er regelmatig activiteiten plaats. Aan het dienstencentrum grenst een terras, gelegen op het zuiden.

Voor de tuin staat een kas (oranjerie) gepland, waar cliënten hun eigen groente kunnen kweken.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie