NOVO Centrum voor Dagbesteding Vlagtwedde Gevestigd in Vlagtwedde


Het verhaal van de organisatie

Cliënten

Het centrum voor dagbesteding te Vlagtwedde biedt begeleiding aan zo’n 30 cliënten. In Vlagtwedde zijn dit cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. Een groot aantal cliënten heeft daarnaast nog bijkomende problematiek ten gevolge van psychiatrische aandoeningen of ten gevolge van lichamelijke aandoeningen. Op deze locatie hebben cliënten hulpvragen ten gevolge van de verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische aandoeningen, NAH (niet aangeboren hersenletsel) en auditieve beperkingen. De leeftijd varieert van 18 tot 85 jaar. De vraag van de cliënt is uitgangspunt voor de zorg- en dienstverlening. De cliënten hebben allemaal hun eigen vragen, interesses en mogelijkheden. Deze vormen de basis van hun individuele programma.

Sommige cliënten genieten van de dagelijks terugkerende sfeer en structuur binnen een kleine groep in een overzichtelijke ruimte, anderen bieden huishoudelijke diensten aan in het hele gebouw. Sommige cliënten werken het liefst dicht in de buurt van een begeleider, anderen willen graag wat zelfstandiger werken. De werkzaamheden waaruit de cliënten kunnen kiezen zijn verdeeld over drie groepen.

Activiteiten

De cliënten hebben behoefte aan structuur en veiligheid. Die bieden wij door middel van duidelijke communicatie, verbaal en non-verbaal, heldere instructies en eenduidigheid bij de uitvoering van afspraken. De cliënten kunnen zo zelf het overzicht houden. Ze voelen zich veiliger en vanuit die veiligheid kunnen ze hun eigen dingen blijven doen en waar mogelijk ook nieuwe dingen leren in hun eigen tempo op hun eigen manier.

Het centrum voor dagbesteding heeft twee groepen. Een ouderen/activiteitengroep en een drukkerij. Daarnaast is een kleine groep cliënten werkzaam in het woonzorgcentrum de Bolderborg in Vlagtwedde. Cliënten verrichten hier dienstverlenende taken en worden gecoacht vanuit het centrum voor dagbesteding. In het woonzorgcentrum de Bolderborg is geen begeleiding van NOVO aanwezig.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie