NOVO Dagbesteding Kinderboerderij - Dierenweide en Houtkap Gevestigd in Winschoten


Het verhaal van de organisatie

Cliënten

Op de kinderboerderij- dierenweide werken gemiddeld 28 cliënten per dag in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. De cliënten hebben allemaal hun eigen vragen, interesses en mogelijkheden. Op basis daarvan kiezen ze voor een bepaalde groep. Er zijn cliënten die graag fysieke arbeid verrichten en zo hun energie kwijt kunnen. Andere cliënten hebben behoefte aan ruimte en werken graag in de buitenlucht. Ook zijn er cliënten die hier werken, omdat ze naast structuur in hun werk ook houden van afwisseling. Zij vinden het leuk om mensen van dienst te zijn en met anderen samen te werken. Zij willen graag zelf verantwoordelijk zijn voor hun taken en werkzaamheden. Sommige cliënten zijn verbaal sterk en willen dat er rekening wordt gehouden met hun mogelijkheden.

Activiteiten

De cliënten werken in een vaste groep met vaste begeleiders. Er zijn vier verschillende groepen:

Groep dierverzorging
Cliënten doen alle voorkomende werkzaamheden rondom de dieren, zoals het verzorgen van de dieren, het eten geven en het verschonen van hokken.

De parkgroep
Cliënten verzorgen het groenonderhoud in het park rondom de boerderij. Ze schoffelen, snoeien, zaaien planten en rooien. Ze onderhouden de groentetuin en bieden de groenten te koop aan. Verder verzorgen ze ook het onderhoud van omheiningen en speeltoestellen.

De houtgroep
De groep houdt zich bezig met kloven van haardhout, het in zakken doen en verkopen aan particulieren. Verder is een aantal cliënten bezig met het voorbereiden en maken van producten zoals vogelhokjes, wintervoederhokjes, plantenbakken, konijnenhokken etc. Veelal wordt er gewerkt op bestelling.

De cateringgroep
Er is een theehuis dat open is voor het publiek en menigeen uit de omgeving drinkt hier graag een kopje thee. Cliënten staan garant voor een vriendelijke bediening en verzorgen de keuken. 

Groep hertenkamp
Het hertenkamp is niet toegankelijk voor publiek. Cliënten die hier werken, hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de dieren, verzorgen van perkplanten en het netjes houden van wegen en paden.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie