Lentis Begeleid Wonen Winschoten Gevestigd in Winschoten


Het verhaal van de organisatie

Wonen Winschoten

Bij Wonen Winschoten kun je terecht als tussen 20 en 65 jaar bent, een psychiatrische stoornis hebt en je voor langere tijd bent aangewezen op psychiatrische zorg. Je vindt het moeilijk om in het dagelijks leven zelfstandig te zijn.

Als je bij ons woont, bieden we je ook behandeling voor je psychiatrische problemen. Deze behandeling wordt gegeven door ons FACT team in de regio.

Wonen Winschoten biedt verschillende mogelijkheden van wonen. Dit varieert van een beschermde woonvorm waar 17 bewoners bijeen wonen, 9 eengezinswoningen en 16 HAT (Huishouden Alleenstaanden & Twee personen) woningen. De huizen zijn gehuurd van de woningbouwvereniging Acantus te Veendam. Daarnaast worden er 15 appartementen gehuurd bij Louwdijk, kamer en appartementverhuur.

Voorzieningen
Voor de eengezinswoningen geldt dat iedereen een eigen kamer heeft en je gebruik kan maken van een gezamenlijke woonkamer, keuken en sanitair. Binnen de beschermde woonvorm heb je een eigen kamer, keukenblok en sanitair en deel je de woonkamers op de benedenverdieping met de medebewoners. Bij een HAT woning is het appartement in zijn geheel voor de bewoner(s). De inrichting in het huis wordt door Lentis geleverd, in overleg is er mogelijkheid tot het inrichten met eigen meubels.

Wat moet je zelf doen
Je kunt er voor kiezen zelf te koken of dit gezamenlijk te regelen met je huisgenoten. Hiervoor ontvang je een huishoudbudget. Ook is er de mogelijkheid de maaltijd te betrekken van de maaltijdservice in Winschoten of Zuidlaren. Je moet je eigen kamer opruimen en verzorgen. Voor de ruimten waar gezamenlijk gebruik van wordt gemaakt, wordt verwacht dat iedere bewoner zijn aandeel heeft in het opruimen en schoon houden van deze ruimten. Hierbij kan ondersteuning geboden worden door de huishoudelijke medewerkers en de begeleiding. Je moet zelf een inboedelverzekering afsluiten voor je eigendommen, net als een verplichte WA-verzekering. De meubels die in bruikleen zijn van Lentis worden door Lentis verzekerd. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering en een begrafenisverzekering.

 

 


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie