Lentis Kliniek Groningen afdeling Psychosen Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Kliniek Groningen afdeling Psychosen

TOPGGzOp de psychose afdeling van de Kliniek in Groningen word je opgenomen als je psychotische klachten hebt of hebt gehad. Je kunt in de war zijn of je angstig voelen, bijvoorbeeld omdat je dingen ziet of hoort die door anderen niet waargenomen worden. Op een moment dat je erg in de war bent, lukt het vaak niet om de dagelijkse gang van zaken vol te houden. Bijvoorbeeld werken, eten en drinken of sociale contacten onderhouden. Een korte opname kan dan nodig zijn.

Het zorgprogramma Psychosen van Lentis heeft in 2013 het TOP GGZ Keurmerk gekregen.

Als je bij ons bent opgenomen heb je op de afdeling een eigen slaapkamer, met onder andere een bed, kast, bureau en wastafel. Verder kan je gebruik maken worden van de huiskamer en de keuken, het sanitair en is er een wasmachine/droger aanwezig.

Een plan maken

Tijdens de opname wordt samen met jou en eventueel je naasten een plan gemaakt om (verder) te herstellen. Er wordt gekeken wat het beste voor jou is op gebied van diagnostiek, behandeling en de inhoud hiervan. Je hebt individuele gesprekken met zowel je behandelaar als verpleegkundigen en je wordt lichamelijk gecontroleerd. Activiteiten- en bewegingstherapie maken deel uit van je behandeling.

Persoonlijk begeleiders

Je hebt tijdens de opname twee persoonlijk begeleiders. Dit zijn twee verpleegkundigen; zij houden het verloop van je behandeling in de gaten, spreken je regelmatig en onderhouden contact met jouw naasten.

Contactpersoon

Aan jouw contactpersoon wordt een POM-gesprek aangeboden, omdat we weten dat het voor hen ook moeilijk is wanneer iemand opgenomen wordt. Mocht je kinderen hebben, dan kunnen we ook hier aandacht aan besteden.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie