Lentis Team290 Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Team290  biedt diagnostiek, behandeling en begeleiding in de thuissituatie bij dementie of een vermoeden daarvan. Dementie is een hersenaandoening die gemiddeld één op de vijf Nederlanders treft. In de meeste gevallen slaat geheugenverlies of dementie op gevorderde leeftijd toe, maar ook jongvolwassenen kunnen met de ziekte te maken krijgen.

Nederland telt op dit moment ongeveer 250 duizend mensen met dementie en ieder jaar komen daar circa 30 duizend patiënten bij. Het betekent dat ruim een miljoen Nederlanders direct of indirect wordt geconfronteerd met dementie. Dat kunnen partners zijn, maar ook familieleden, vrienden of collega’s. De impact van dementie is groot; de aandoening is onomkeerbaar, (vaak) progressief en vergt voortdurende, intensieve zorg. Daarbij wordt vaak een groot beroep gedaan op partners, familieleden en vrienden (mantelzorgers).

Hoe kan ik me aanmelden bij Team290

Voor hulp door team290 is een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Aanmeldingen kunnen schriftelijk, per e-mail, per fax of telefonisch bij het secretariaat van de vestiging worden gedaan.

Na verwijzing door de huisarts of medisch specialist neemt de casemanager van Team290 contact op met de patiënt en zijn / haar partner. Daarna wordt, in goed overleg met alle betrokkenen, het 3-stappen zorgplan in gang gezet.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie