Promens Care Woonvoorziening Schoonvelde Gevestigd in Hoogeveen


Het verhaal van de organisatie

Woonvoorziening Schoonvelde is een appartementencomplex en gevestigd in Hoogeveen.
Het complex bestaat uit 24 appartementen en vier logeerkamers.

Op de begane grond wonen twaalf cliënten (voornamelijk jong volwassenen) met een intensieve zorgvraag. De cliënten hebben een ernstige meervoudige beperking. De begeleiding is gericht op verzorging en ondersteuning, maar heeft daarnaast oog (hoe gering mogelijk ook) voor ontwikkeling.

Op de eerste verdieping wonen twaalf volwassen mensen met een verstandelijke beperking waarbij individuele ondersteuning en groepswonen wenselijk is. Het groepsgebeuren is gericht op gezamenlijk koffie/thee drinken en gebruik van de maaltijden.

 

Activiteiten 

De huiskamers op de eerste verdieping worden gebruikt om gezamenlijk de maaltijden te gebruiken, koffie of thee te drinken, tv te kijken of met elkaar spelletjes te doen. Er bestaat de mogelijkheid voor de bewoners om zowel alleen als samen in een appartement of met elkaar in de huiskamer te eten.

Voor de bewoners van de eerste verdieping is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het dakterras op de tweede verdieping en men kan gebruik maken van de tuin op de begane grond.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zowel gezamenlijk als voor een deel van de bewoners. Eén keer in de maand wordt er een bewonersvergadering gehouden.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie