FACT Veendam Gevestigd in Veendam


Het verhaal van de organisatie

FACT Veendam

Als je psychiatrische problemen hebt, kunnen deze gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven. Bij het FACT-team kun je terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën etcetera. Veendam is een van de FACT-teams van Lentis die behandeling en begeleiding biedt. Wanneer het nodig is, kan de FACT-medewerker bij je langskomen.

 

Voor wie is FACT Veendam bedoeld?

Als je psychische of psychiatrische problemen hebt en deze veel invloed hebben op je dagelijks leven, kun je bij FACT terecht. Bijvoorbeeld ernstige stemmingsklachten, angstklachten of klachten met persoonlijkheidsproblematiek. Vaak hebben deze problemen (langdurige) gevolgen voor je dagelijks leven.

De afkorting FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment. Belangrijk uitgangspunt hiervan is dat onze hulp op gebied van meervoudige en complexe problemen vanuit één team wordt aangeboden. In het team zijn medewerkers met verschillende deskundigheid, hierdoor kunnen zij jou zo goed mogelijk behandelen. De behandeling en begeleiding wordt op de Lentis-locatie in Veendam aangeboden. De FACT-medewerker 

Als je tussen de 18 en 65 jaar bent, kun je door een verwijzer worden aangemeld. Dit kan bijvoorbeeld jouw huisarts zijn. Soms kom je bij FACT nadat je behandeling bij een andere Lentis-afdeling is afgelopen. Als je bent doorverwezen, krijg je een intakegesprek. Hierin wordt besproken welke behandeling bij jou past en op welke levensgebieden, zoals wonen, werken of leren, het FACT-team jou ondersteuning en zorg kan bieden. Samen met jou wordt een behandelplan opgesteld hoe wij het beste kunnen werken aan jouw problemen.

Na het gesprek krijg je een persoonlijke behandelaar. Ook kan het zijn dat er meer hulpverleners uit het FACT-team bij jouw zorg zijn betrokken.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie