Promens Care Steunpunt de Rietlanden Gevestigd in Emmen


Het verhaal van de organisatie

Steunpunt de Rietlanden ligt in de wijk de Rietlanden. De locatie bestaat uit het steunpunt en de appartementen die in de omgeving liggen.

Cliënten wonen verspreid in de wijk in door Promens Care gehuurde appartementen. De appartementen zijn op loopafstand van het steunpunt. De meeste cliënten wonen alleen en enkelen wonen samen. Het Steunpunt biedt begeleiding aan cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Cliënten hebben vaak meerdere, diverse hulpvragen, zoals: 

De begeleiding vindt op afspraak plaats, veelal in de ‘thuis(appartement)-situatie’ van de cliënt. Er zijn 20 capaciteitsplaatsen. Het begeleidend team is 24 uur per dag bereikbaar.

Het Steunpunt is het kantoor van waaruit de begeleiders van de ambulante begeleiding hun werkzaamheden verrichten. Daarnaast is het Steunpunt ook een ontmoetingsplek voor cliënten die ambulant begeleid worden.

Activiteiten

Op de begane grond bevindt zich een ontmoetingsruimte, waarvan cliënten van het Steunpunt gebruik kunnen maken. Het Steunpunt is overdag en ‘s avonds toegankelijk voor cliënten.

Wanneer cliënten dat willen kunnen ze 's avonds bij het steunpunt eten. Een aantal avonden per week is er een medewerker aanwezig op het steunpunt om activiteiten te begeleiden.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie