Zorgboerderij De Berkenhoeve Gevestigd in Alteveer


Het verhaal van de organisatie

De Berkenhoeve biedt dagbesteding aan ouderen vanaf 50 jaar met lichamelijke en geestelijke beperkingen. Ook ouderen die wachten op opname in verzorgingshuis of zelfstandig wonen, kunnen gebruik maken van onze voorziening. Door mantelzorgers te ontlasten ontstaat ruimte om het langer vol te houden. Een indicatie van CIZ is nodig.

Wij bieden onze deelnemers:

 

Activiteiten

 

Dierenverzorging

Ouderen die daar belangstelling voor hebben, kunnen volop meeleven en meedoen met het wel en wee van de hobby boer.


Erfonderhoud

Er zijn diverse activiteiten die samen met Reinier gedaan kunnen worden.


Even helemaal niets

Lekker even helemaal niets. Kijken naar de natuur en activiteiten van andere deelnemers. Fijn genieten van gedachten en herinneringen. Ook dat is “dagbesteding”.


De groentenkas

In de groentenkas worden de groenten verbouwd die in de warme maaltijden worden verwerkt. Deelnemers kunnen helpen bij het onderhoud. De groentenkas is een rolstoel toegankelijke kas.


Huishoudelijk werkzaamheden

Dagelijks worden er aan de deelnemers een warme maaltijd geserveerd. Deze maaltijd wordt samen met Gea door deelnemers – die dat willen – bereid.

Aanmelden

 

Om deel te nemen aan het programma op onze zorgboerderij, is een indicatie van het CIZ nodig. Hierna volgt een kennismakingsbezoek.

Mocht u of een familielid, kennis, belangstelling hebben voor de zorgboerderij dan kunt u contact opnemen met Gea Zomer.

Kosten

De kosten van de dagverzorging worden vanuit de AWBZ betaald aan de Berkenhoeve.

Het persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget is een begrip geworden. Het moet cliënten de keuze geven in het krijgen van de zorg en ondersteuning die gewenst is. In de praktijk blijkt het best moeilijk om een PGB te hebben. Er is nogal wat, soms ingewikkelde, administratie te doen. Moeilijk is het om die zorgaanbieder te vinden die in staat is de zorgvraag het beste te beantwoorden. De Berkenhoeve kan u hierbij helpen. Daarbij staat voorop dat de deelnemer de best mogelijke ondersteuning krijgt op basis van eigen wensen en mogelijkheden.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie