Humanitas Ouderinitiatief De Moestuin Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Woonlocatie De Moestuin is een ouderinitiatief in Groningen waar wonen en zorg gescheiden zijn. Er is een actief bestuur van ouders en verwanten. Iedere bewoner huurt zelf het appartement van de woningcorporatie. Humanitas DMH ondersteunt bij het zo zelfstandig mogelijk wonen.

Het appartement
Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, open keuken, toilet, slaapkamer, berging en een badkamer. De bewoners hebben een eigen schuur. Alle appartementen hebben een eigen voordeur, gelegen aan een trappenhuis. Er is een gemeenschappelijke woonkamer, eetkamer, keuken en tuin.
Er zijn 10 appartementen in woonlocatie De Moestuin. In de nabije omgeving wonen nog 2 cliënten. Per 1 januari 2012 wordt de zorg vanuit VPT (volledig pakket thuis) gefinancierd.

Bewoners
De 12 cliënten zijn (jong) volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking zijn er bijkomende problemen in gedrag, vormen van autisme, fysieke, sociaal-emotionele en psychische problemen. Alle bewoners hebben buiten woonlocatie De Moestuin werk of dagbesteding.

Begeleiding
De begeleiding vindt veel plaats in het appartement met de bewoner zelf. Daarnaast zijn er gezamenlijke activiteiten. Bewoners kunnen, als zij willen, daar aan mee doen. Er is altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een slaapdienst.

Buurt
Woonlocatie De Moestuin ligt in een woonwijk in Groningen, op loopafstand van het centrum. Ook op loopafstand bevinden zich de bushalte en het treinstation.

Medezeggenschap
Humanitas DMH vindt de mening van bewoners heel belangrijk. Daarom heeft woonlocatie De Moestuineen cliëntenraad. Daar kunt u zeggen wat u belangrijk vindt en adviseren over het wonen en de begeleiding.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie