Humanitas DMH Ouderinitiatief Orka - Groningen Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Woonlocatie Orka is opgezet door de vereniging Orka, een ouderinitiatief. Er is 24-uurs begeleiding. De 13 bewoners wonen hier samen, maar hebben allemaal hun eigen voordeur. Er is een gezamenlijke ruimte, waar iedere bewoner gebruik van kan maken. Elke dag kunnen de bewoners samen eten en koffie drinken. De bewoners huren zelf, Humanitas DMH levert de zorg (volledig pakket thuis). Doel is dat bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen.

Het appartement
De appartementen hebben een eigen keuken en badkamer. Op de locatie is een wasmachine en droger aanwezig. Er is een grote fietsenschuur en een tuin voor gezamenlijk gebruik.

Bewoners
Woonlocatie Orka is geschikt voor (jong)volwassen mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking. Soms kan er ook sprake zijn van lichamelijke beperkingen. Afspraken over de ondersteuning hiervoor, kunnen apart gemaakt worden. Je kunt wonen op woonlocatie Orka, als je een ZZP-Indicatie hebt. Uitgangspunt is dat bewoners overdag werk- en/of dagbesteding hebben.

Begeleiding
De individuele begeleiding vindt plaats in het eigen appartement. Daarnaast zijn er begeleiders voor de gezamenlijke momenten.‘s Nachts is er een slaapwacht.

Buurt
Woonlocatie Orka ligt in Groningen, in de woonwijk Paddepoel. Het centrum is op loopafstand, er zijn vele voorzieningen in de buurt. Het treinstation en de bushalte zijn op loopafstand.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie