Ouderenpsychiatrie De Brug Delfzijl Gevestigd in Delfzijl


Het verhaal van de organisatie

De Brug is een behandelafdeling met verblijf voor oudere mensen met complexe psychiatrische problemen. Zij ondervinden daardoor ernstige beperkingen. We bieden intensieve behandeling en begeleiding in een veilige omgeving.

U heeft blijvende beperkingen door psychiatrische problemen. Deze gaan samen met moeilijkheden die te maken hebben met het ouder worden. Ook lichamelijke klachten spelen een rol. U kunt hierdoor niet meer of tijdelijk niet zelfstandig wonen en leven.

Leidraad voor de begeleiding zijn de persoonlijke vragen en wensen die er zijn op het gebied van wonen, zingeving, sociale contacten, dagbesteding en gezondheid.

In De Brug zijn 24 kamers met een eigen douche en toilet. De kamers zijn gedeeltelijk gemeubileerd. U kunt enkele kleinere meubels en persoonlijke bezittingen meenemen. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke huiskamers. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De Brug staat naast het Verpleeghuis Vliethoven, in een buitenwijk van Delfzijl. In de omgeving is een wandelgebied.

We organiseren individuele en groepsactiviteiten. De activiteitenbegeleidster is drie keer per week aanwezig. U kunt ook activiteiten buitenshuis oppakken of meedoen aan activiteiten in Vliethoven.

U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Vliethoven, zoals de kapper en het winkeltje.

Uw huisarts of behandelaar van Lentis kan u aanmelden voor verblijf in De Brug.

We werken zo weinig mogelijk met wachttijden. Is er wel een wachttijd, dan zoeken we een tussenoplossing. Bij spoed en crisis gelden natuurlijk geen wachttijden.

De kosten van verblijf worden vergoed via de zorgverzekeringswet of de AWBZ.

Uw zorgverzekeraar kan u meer informatie geven.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie