Wij! Maatschappelijke ondersteuning Gevestigd in Leeuwarden


Het verhaal van de organisatie

Over Wij!

Wij! helpt mensen die zelfstandig willen wonen, maar er niet alleen voor willen staan. Mensen die ondanks een verstandelijke beperking, verslavingsproblematiek of een psychiatrische aandoening prima zelfstandig kunnen wonen, maar bij een aantal zaken wat extra hulp nodig hebben. Die hulp bieden de kundige, ervaren medewerkers van Wij!

Wij! is een kleinschalige organisatie, zonder wachtlijsten en met vaste, enthousiaste werknemers. Daardoor is het contact tussen ons en onze cliënten altijd persoonlijk. Wij! neemt bovendien de tijd voor haar cliënten. Wij! luistert; onze cliënten bepalen waarbij ze onze hulp in willen zetten.

Wij! wil haar cliënten zo goed en zoveel mogelijk ondersteunen, vanzelfsprekend zonder te veel op het zorgbudget te drukken. Dat doet Wij! door een combinatie van zorg te bieden; bij de mensen thuis, in de vorm van werkzaamheden of in het sociale café.

Wij! | Bij de mensen thuis
Voor intensieve begeleiding komen de kundige, ervaren medewerkers van Wij! naar de cliënten toe. Elke dag, als daar behoefte aan is. Zo blijven de cliënten in hun vertrouwde omgeving en kunnen onze medewerkers inspelen op de thuissituatie. Onze medewerkers helpen bij het voorbereiden van moeilijke gesprekken met familie, werkgever of instanties, het opstellen van budgetplannen, het organiseren van het huishouden, het op orde houden van de administratie, de opvoeding van de kinderen en het invullen van allerlei formulieren. Kortom, Wij! zorgt dat haar cliënten er niet alleen voor staan.

Wij! | Doen
‘Wat vind jij leuk om te doen?’ – dat vinden Wij! een heel belangrijke vraag. Het is dan ook de eerste vraag die we je stellen als je wilt deelnemen aan Wij!-doen. En vervolgens doen Wij! een voorstel voor werkzaamheden die passen bij jouw interesses. Zo weten we zeker dat jij met plezier naar onze locatie aan de Icarusweg in Leeuwarden komt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je iets leert als je bij ons bent. En wie kan je nu beter het geheim van de smid vertellen dan de smid zelf? Daarom nodigt Wij! vakmensen uit om workshops te verzorgen. Maar we doen meer. Als één van onze maatschappelijk werkers bijvoorbeeld constateert dat een cliënt hulp nodig heeft om zijn of haar leven weer op de rails te krijgen, dan komen de clienten van Wij!-doen langs. Bijvoorbeeld om de tuin weer op orde te brengen. Dat geeft een opgeruimd gevoel; soms net wat cliënten nodig hebben.

Wij! | Sociaal café
In Leeuwarden opende Wij! het eerste sociale café. Het is een plek voor koffie, voor internet, voor de krant, voor een praatje en voor antwoorden. In het sociale café kunnen de medewerkers van Wij! veel mensen tegelijk en bovendien direct helpen. De deur van het sociale café staat vaak open waardoor cliënten met prangende vragen niet meer hoeven te wachten tot het volgende huisbezoek. Ook dat is de kracht van Wij!

Wij! bespaart
Wij! biedt zorg en ondersteuning die wordt betaald vanuit de AWBZ en de WMO. Wij! zorgt door de combinatie van verschillende soorten zorg (bij de mensen thuis, werkzaamheden en het sociale café) dat de kosten beperkt blijven. Maar dat doen we ook door klein te blijven, zonder grote overhead en dure kantoren. En Wij! helpt de overheid en de burgers bij het leefbaar houden van de wijk, door bijvoorbeeld tuinonderhoud en het tegen gaan van zwerfafval. Zo doet Wij! meer met minder zorgbudget.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie