OlmenEs Gevestigd in Appelscha


Het verhaal van de organisatie

 

 

OlmenEs is een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking centraal in Noord Nederland. Antroposofie is onze basis. Wij bieden zorg, begeleiding en ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. Voor ons is de persoonlijkheid van de bewoner leidend, niet zijn beperking.

Wonen in OlmenEs

Op het uitgestrekte terrein van Olmen Es bevinden zich acht twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaand woonhuis. Hier wonen 130 volwassen bewoners in groepen van vier tot acht. De nieuwbouwhuizen zijn gegroepeerd in twee woonkernen met veel ruimte tussen de verschillende huizen. Iedere bewoner heeft een kamer en deelt een gezellige woonkamer en een goed ingerichte keuken.

Begeleiding

De woongroepen hebben een vast team van begeleiders. Zij begeleiden de bewoners in hun dagelijks leven en bij de zorg voor het huis, afhankelijk van hun mogelijkheden. De huishoudelijke dienst van OlmenEs maakt het sanitair schoon. Een teamleider is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Samen eten

De bewoners eten met elkaar in hun eigen huis. De broodmaaltijd verzorgen zij zelf. De warme maaltijd ’s middags komt uit de centrale keuken. Hier bereidt een koksbrigade het eten met verse biologisch-dynamische producten. In het weekend wordt de warme maaltijd centraal voorbereid en door de bewoners in eigen huis kant en klaar gemaakt.

Wonen in Appelscha

In Appelscha biedt OlmenEs twee woonhuizen met een bijzondere woonformule. Elk huis ligt direct naast de woning van een begeleider met zijn of haar gezin. In Appelscha wonen op deze manier zes bewoners, verdeeld over twee huizen. De bewoners delen de woonkamer, keuken en badkamer. Daarnaast hebben ze een eigen zit/slaapkamer. Overdag werken ze in één van de werkplaatsen op het terrein van OlmenEs.


Zelf doen

De bewoners in Appelscha zijn behoorlijk zelfstandig. Ze zorgen zelf voor hun huishouden. Als een bewoner hulp nodig heeft, kan worden aangeklopt bij de begeleider die ernaast woont.

 


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie