OlmenEs werken Gevestigd in Appelscha


Het verhaal van de organisatie

Werken in OlmenEs

In OlmenEs spreken wij van werk, niet van dagbesteding. Alle bewoners werken overdag, ook mensen met een ernstige beperking. OlmenEs heeft een groot aantal werklocaties op eigen terrein. Kwaliteit staat centraal, niet de productiecijfers.

De betekenis van werk

Werk is een elementair onderdeel van het leven van elk mens. Dat geldt dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Werken versterkt je eigenwaarde en maakt je bewust van de behoeften van anderen voor wie je het werk verricht. Ook bewoners met een ernstige beperking en bewoners die op het eerste gezicht misschien maar weinig inbreng lijken te hebben, werken in OlmenEs. Ook voor hen is het meedoen met en het ervaren van een werkproces een waardevolle ervaring. 

Dagritme

Bewoners werken vijf dagen per week: ‘s morgens van 8.45 tot 12.00 uur en ‘s middags van 13.45 tot 16.45 uur. In de middagpauze eten bewoners een warme maaltijd in hun eigen woonhuis.

Dagopening

Aan het begin van iedere werkdag ontmoeten bewoners en medewerkers elkaar in een korte dagopening. Dit is niet alleen een moment om samen te zingen of stil te staan bij een gebeurtenis, het geeft bewoners tevens een veilig en vertrouwd gevoel. Het gevoel dat je onderdeel bent van de gemeenschap.

Wel werken, niet wonen

Ook mensen die niet in OlmenEs wonen, kunnen in onze werkplaatsen werken. Tussen de middag eten zij mee op een vaste plek in een van de woonhuizen. Ook kunnen leerlingen van bijvoorbeeld het ZML-onderwijs via een stage werkervaring opdoen. Hier is een indicatie dagbesteding voor nodig en wordt betaald vanuit een PGB of zorg in natura.

Verkoop in winkel/theeschenkerij

OlmenEs heeft een eigen winkel/theeschenkerij met terras waar producten uit de ambachtelijke werkplaatsen worden verkocht. De winkel is rolstoeltoegankelijk. Iedereen is welkom.

Onze werkgebieden

Agrarisch:
landbouw, veeteelt en melkverwerking
Buitenwerkplaatsen:
groenten- en kruidentuin, bosbouw en plantsoenonderhoud
Ambachten:
pottenbakkerij, weverij, kunstwerkplaats, metaal- en onderhoudswerkplaats, papierwerkplaats en bakkerij
Facilitair:
winkel, theeschenkerij, wasserij, keuken en huishoudelijke dienst
Transportgroepen:
transporteren van allerhande zaken op het terrein


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie