Zienn Woonondersteuning aan huis Gevestigd in Leek


Het verhaal van de organisatie

Zienn ondersteunt mensen die in een crisis zitten, dakloos zijn of voor wie huisuitzetting dreigt. We hebben opvangvoorzieningen, woonvormen en bieden begeleiding aan huis. Volwassenen en gezinnen kunnen bij ons terecht. Voor jongeren (jongvolwassenen) hebben we een speciaal aanbod. Ons werkgebied is Friesland, Groningen en Drenthe. Wij zijn HKZ-gecertificeerd. 

Schulden, werkloosheid, verslaving, psychische problemen, eenzaamheid . . . er zijn allerlei redenen waarom mensen moeite hebben het dagelijks leven op orde te houden. En misschien zelfs hun huis kwijt raken. Wij bieden mensen nieuwe kansen in het leven. Met thuisondersteuning kunnen we huisuitzetting voorkomen. We hebben (crisis)opvang voor wie dakloos is of raakt. Als mensen langer of blijvend begeleiding nodig hebben, kunnen zij terecht in onze woonvoorzieningen. Wie zelfstandig weer verder gaat, kan begeleiding aan huis krijgen als steun in de rug. 

Wij werken nauw samen met andere organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werk en huisvesting. 

Woonondersteuning is begeleiding aan huis voor mensen die moeite hebben met zelfstandig wonen als gevolg van meervoudige problematiek (schulden, eenzaamheid, psychische problemen, verslaving, werkloosheid enzovoort). De begeleiding kan bestaan uit: orde scheppen in de administratie, hulp bij het regelen van geldzaken, ondersteuning bij het treffen van aflossingsregelingen, steun bij de organisatie van het huishouden, stimuleren van contacten in de buurt, hulp bij het vinden van werk of zinvolle dagbesteding, hulp bij het in contact komen met andere instanties. Iedereen krijgt altijd een begeleidingsplan. 
Woonondersteuning kan huisuitzetting voorkomen en kan een steun in de rug zijn voor mensen die na verblijf in een woon- of opvangvoorziening weer zelfstandig gaan wonen. Voor sommige mensen is de woonondersteuning tijdelijk. Anderen krijgen langere tijd begeleiding. 

Voor wie?
Om voor Woonondersteuning in aanmerking te komen, moet iemand minimaal achttien jaar zijn. Ook gezinnen waarvan één van de leden minstens achttien is, bieden wij Woonondersteuning. Het hebben van een geldige indicatie is belangrijk. Zienn kan helpen bij het aanvragen hiervan.

Wat kost het?
Het kan zijn dat voor Woonondersteuning een maandelijkse bijdrage geldt. Dat hangt af van de indicatie. De hoogte van een eventuele eigen bijdrage is ondermeer afhankelijk van het inkomen.

Wie hulp nodig heeft, kan op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur bellen met het Aanmeldpunt van Zienn. Het telefoonnummer is: 0900 – 118 88 81. Langskomen aan de deur van het kantoor in Leeuwarden aan de Oostergoweg 1-d in Leeuwarden kan ook.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie