Leefgemeenschap Stichting De Terebint Gevestigd in Punthorst


Het verhaal van de organisatie

Stichting De Terebint

Stichting de Terebint is een leefgemeenschap welke is te vergelijken met een heel groot gezin. Er wordt zoveel mogelijk gemeenschappelijk gedaan - maaltijden en thee/koffie, huishoudelijke werkzaamheden, werk in de haardhouthandel, tuinonderhoud, zelfs op vakantie gaan. Ieder vindt hierin op natuurlijke wijze zijn vaste en wisselende bezigheden, in het belang van het geheel.

Door dit intensieve gezamenlijke leven worden we aan elkaar geslepen en leren we op een gezonde manier met elkaar en met onze eigen moeilijkheden en mogelijkheden om te gaan, gedisciplineerd te leven en dienstbaar te zijn. Ons doel is niet om teveel met de eigen problemen bezig te zijn, maar om vanuit een gezond geestelijk leven -waarin Jezus centraal staat- te worden tot standvastige stabiele mensen.

Op de Terebint wonen mensen vanuit allerlei achtergronden en denominaties. Ook wonen er mensen met psychische problemen zoals depressie, psychose, voormalige verslaafden en mensen die verstandelijke beperkt zijn, overspannen waren of de weg in het leven waren kwijtgeraakt. Deze mensen zijn gekomen via vrienden of bekenden, andere hulporganisaties of via de reclassering. Over het algemeen gelovigen, al dan niet met een kerkelijke achtergrond, die de vreugde van het geloof verloren hadden. In een gesprek wordt al gauw duidelijk wie in ons midden past, wie geholpen kan en wil worden.

 


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie