Focuswonen Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Focuswonen

Vrijheid en gewoon wonen met een lichamelijke handicap of beperking. Fokus maakt het mogelijk. Wij verlenen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt hij zelf de regie over zijn leven! Als cliënt van Fokus woont u in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. 

 

Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn inmiddels ongeveer 1400 Fokuswoningen in bijna honderd Fokusprojecten.

Fokus is in de jaren zeventig opgezet voor en door mensen met een fysieke beperking, die zelf de regie over hun leven wilden houden. De combinatie van een aangepaste woning met 24-uurs dienstverlening op afroep en op aanwijzing biedt mensen met een fysieke beperking de mogelijkheid om de regie over het eigen leven te hebben en te houden. Bij Fokus bepaalt de cliënt wanneer, waarbij en hoe hij ADL-assistentie wenst. Om voor een Fokuswoning in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:


Fokus kent geen leeftijdsgrens voor de wachtlijst, maar om daadwerkelijk een Fokuswoning toegewezen te krijgen geldt een leeftijdsgrens van minimaal 18 jaar oud. U kunt in een Fokuswoning wonen met uw partner, gezin en/of huisdieren.

Heeft u interesse in een Fokuswoning of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Servicepunt via telefoonnummer (050) 521 72 72 ofvservicepunt@fokuswonen.nl.

Het Servicepunt kijkt samen met u wat uw assistentievraag is en of het aanbod van Fokus hierbij past. Zo kijken zij of er aan de voorwaarden voor het Fokuswonen wordt voldaan.

 

Aanmelden 
Uw aanmelding verloopt stapsgewijs, dit kunt u precies nalezen in ons stappenplan.

Om te bekijken of er aan de voorwaarden wordt voldaan heeft het Servicepunt twee documenten nodig:


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie