Het Middelpunt Gezinsbegeleiding Gevestigd in Groningen


Het verhaal van de organisatie

Heeft uw kind een (onzichtbare) beperking?  
Dan weet u als geen ander dat uw hele gezin daardoor beïnvloed wordt! 

Het opvoeden van kinderen is een zware taak en wat kan dat extra drukken als niets vanzelfsprekend lijkt te gaan. 
De energie en zorg die dit kind van u als ouder vraagt kan ten koste gaan van uw eigen welbevinden of van de tijd voor uw andere kinderen en uw partner. Niet zelden ontstaat er zo een gezinssituatie die overbelast is. 

Wat kan het dan fijn zijn als iemand een poosje meekijkt binnen uw gezin.
Iemand die samen met u kijkt naar uw speciale kind en ook naar al die andere dingen die het gezinsleven zo ingewikkeld kunnen maken. 
Iemand bij wie u uw verhaal kwijt kunt en die samen met u onderzoekt wat nodig is binnen uw gezin om weer een goede balans te vinden.

De gezinsbegeleiders van het Middelpunt zijn betrokken en deskundige mensen, veelal met ruime ervaring binnen de hulpverlening. 
Door middel van opvoedingsondersteuning, het bieden van een luisterend oor, het inzetten van praktische hulpmiddelen en het stroomlijnen van eventuele andere hulpverlening, helpen zij u verder waar nodig en gewenst.
Ons uitgangspunt is daarbij dat u als ouder deskundig bent op het gebied van uw kind en met de juiste ondersteuning weer in staat kunt worden gesteld om een goede balans binnen uw gezin te creëren.
Onze gezinsbegeleiders kunnen u, vanuit hun deskundigheid en ervaring, helpen de juiste stappen te zetten, prioriteiten te stellen, processen in gang te zetten en te begeleiden

Visie

Het Middelpunt is een dienstverlenende organisatie die vanuit haar christelijke identiteit gezinsondersteuning, individuele begeleiding en afgeleide producten, alleen of in samenhang , biedt aan mensen met een verstandelijke, sociale of lichamelijke beperking.

Het Middelpunt zet in haar dienstverlening de klant en haar directe omgeving in het middelpunt.

De klant is in de dienstverlening voortdurend het vertrekpunt. Door de dienstverlening van Het Middelpunt ziet en benut de klant, en zijn of haar directe omgeving, haar mogelijkheden. 


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie