Promens Care appartementen trainingscentrum Emmen Gevestigd in Emmen


Het verhaal van de organisatie

Het ATC Emmen biedt een tijdelijke woonplek aan 21 jongeren met een lichte verstandelijke beperking met bijkomende problematiek in de leeftijd van 18 tot maximaal 30 jaar. Ze worden in het ATC begeleid en behandeld om zich verder te ontwikkelen in zelfstandigheid en om eventuele gedragsproblemen te leren reguleren. 

Om in aanmerking te komen voor het ATC hebben de jongeren een ZZP-indicatie nodig van VG 3 en hoger met vaak ‘bijkomende problematiek’. Cliënten krijgen een tijdelijke woonplek in het ATC Emmen van gemiddeld twee jaar met in principe een maximum van drie jaar.

Het doel is dat de jongere op de lange termijn;

Werkwijze

Er wordt gewerkt met de methodiek van het Sociaal Competentie gericht werken. Promens Care heeft in haar locaties Fasehuis Emmen, ATC Meppel en De Zetstee in Zuidlaren ervaring opgedaan met dezelfde doelgroep en het werken met dezelfde methodiek.

De begeleiders van ATC Emmen hebben aansluitend aan hun beroepsopleiding een praktische training/scholing gevolgd. In deze training/scholing stond het vergroten van kennis over het competentiegericht werken centraal. Daarnaast zijn belangrijke aspecten in de opleiding: een agressieregulatietraining en cliënten goed/verstandig leren omgaan met sociale media. ​​​​


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie