Promens Care appartementen trainingscentrum Meppel Gevestigd in Meppel


Het verhaal van de organisatie

Op het ATC verblijven 16 jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar. Het ATC is een trainingslocatie waar jongeren zich voorbereiden op zelfstandig of begeleid wonen. De jongeren die hier willen trainen hebben een ZZP indicatie van minimaal 3 tot maximaal 6. 
De IQ ondergrens is 60.

Elke jongere heeft een persoonlijk begeleider met wie hij/zij het begeleidingsplan uitwerkt.

Het uitgangspunt is dat de jongeren overdag naar school, werk, stage of dagbesteding gaan. 
In de avonduren is er tijd voor bijvoorbeeld ontspanning, werken aan de leerdoelen, koken en zijn er begeleidingsmomenten.‚Äč

Het pand is een flatgebouw met een ruime tuin. Een appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, een berging, een WC en een douche. De appartementen op de 1e en 2e verdieping hebben een balkon. In het pand is een lift aanwezig en er is ook een gezamenlijke berging voor (brom)fietsen.

Op de voorziening zijn wasmachines en wasdrogers aanwezig. Tegen een geringe vergoeding kunnen jongeren hier gebruik van maken. De training is over het algemeen individueel, maar sommige onderdelen kunnen ook in groepsverband plaatsvinden, bijvoorbeeld het koken van een warme maaltijd met een afgesproken groep. Deze groep wordt begeleid door een begeleider.


De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie