Promens Care appartementen complex Emmerhout Gevestigd in Emmen


Het verhaal van de organisatie

Het appartementencomplex ‘Emmerhout’ ligt in de wijk Emmerhout en bestaat uit twee appartementsgebouwen met elk 44 appartementen. Hiervan worden door Promens Care 22 appartementen gehuurd.

In het ene complex, De Lemzijde, zijn 14 appartementen en een steunpunt gevestigd en in het andere, De Waal, nog eens acht appartementen. Het gehele complex bestaat uit vierverdiepingen. Er is een lift aanwezig. Tevens wordt er begeleiding geboden aan cliënten die buiten het appartementencomplex wonen.
 
In de woonvoorziening bestaat de mogelijkheid voor extra hulp bij persoonlijke verzorging, hulp bij het voeren van een huishouden zoals koken het verzorgen van de was (huishoudelijke verzorging) en hulp bij klussen in huis. Een aantal cliënten zorgt zelfstandig voor de was of met ondersteuning. Het is ook mogelijk om de was volledig in het Steunpunt te laten verzorgen.
Het accent in de begeleiding ligt op het in stand houden en stimuleren van de zelfstandigheid van de cliënt en heeft onder andere betrekking op maatschappelijke items zoals administratie, netwerk en sociale omgang.
 

Steunpunt

Emmerhout heeft voor alle cliënten die zowel in het appartement wonen als op afstand een inpandig ‘Steunpunt’ aan de Lemzijde. In dit steunpunt bevindt zich een ruime huiskamer, een keuken en een wasruimte voor de cliënten en kantoorruimtes en de slaapwachtkamer voor het begeleidend team. Op dit steunpunt kunnen cliënten terecht voor een kop koffie, ontmoeten van medebewoners, en het eten van de warme maaltijd. Ook worden hier regelmatig ontspanningsactiviteiten geboden.
 
Cliënten die ambulant worden begeleid, ontvangen ondersteuning op afspraak in de vorm van bezoeken thuis. Afhankelijk van de hulpvraag kan dit uiteenlopen van één tot vijf keer per week.
De ondersteuning bestaat onder andere uit begeleiding bij huishoudelijke taken, administratie, bereiden van de maaltijd, financiële ondersteuning en begeleiden naar werk.
Cliënten kunnen op afspraak of uit eigen beweging naar het steunpunt komen voor ondersteuning. Het steunpunt is in principe 24 uur bereikbaar voor cliënten in het appartementencomplex en voor cliënten die ambulante begeleiding ontvangen.
Tijdens de nacht is er een slaapwacht in het steunpunt.
 
Er is de mogelijkheid om als partners samen te wonen en er is een logeermogelijkheid in het appartement voor gasten van de bewoners.
 

Activiteiten 

De bewoners hebben doordeweekse dagen elders hun dagbesteding of werk.
Ze maken o.a. gebruik van dagbestedingaanbod van Promens Care of een andere zorgaanbieder in Emmen of werken op de sociale werkplaats in Emmen. Er zijn een aantal cliënten die door de week of parttime overdag thuis zijn

De organisatie op de kaart

De locatie op de kaart is gebaseerd op postcode en kan enigszins afwijken van de daadwerkelijke locatie.


Recensies van bezoekers

Er zijn nog geen recensies van bezoekers voor deze organisatie